Nutellin cheesecake brez peke

Količina sestavin je za premer pekača 20-23 cm.

PIŠKOTNO DNO:

250g Albert piškotov
95g masla

1. Piškote zmeljemo v drobtine.
2. Dodamo jim stopljeno maslo.
3. Vse skupaj dobro zmešamo v enotno zmes
4. Pekač obložimo z peki papirjem
5. Piškotno maso dobro potlačimo po dnu pekača.
6. Postavimo v hladilnik da se maslo spoprime z piškoti, med tem pripravimo kremo.

NUTELLINA KREMA:

250 maskarpone sira
150g sladke smetane
4 zvrhane žlice nutelle

1. Stepemo sladko smetano.
2. V drugi posodi dobro zmešamo maskarpone ter Nutello.
3. Na koncu narahlo z lopatico vmešamo sladko smetano.
4. Kremo razporedimo po piškotnem dnu.
5. Poravnamo vrh cheesecaka in jo dekoriramo z svežim sadjem (jagode,borovnice,maline…) ali oreščki kot so npr. praženi lešniki celi ali mleti, arašidi…
6. Cheesecake shranimo v hladilnik za najmanj 8ur ali pa v zmrzovalnik za 4ure.
7. DOBER TEK!

Avtorica recepta: Viktorija Smole

Morda vas zanima tudi...